Sion

Sion

> holocaust > duitse-kampen-in-nederland

Duitse kampen in Nederland
Category=Duitse kampen in Nederland RSS feed
Websites over Nederlandse concentratiekampen.
Vorige 10
11 Werkkamp Twilhaar (NL) [Edit]Duitse kampen in Nederland
Website met uitgebreide algemene informatie over kamp Twilhaar. Op de website worden voornamelijk onderzoeksresultaten naar het kamp gepubliceerd, maar ook hulp bij het onderzoek gevraagd.
12 Westerbork (NL) [Edit]Duitse kampen in Nederland

Source http://www.kampwesterbork.nl/Herdenkingswebsite van kamp Westerbork, met informatie over het kamp en de herdenkingsplaatsen.
13 Westerbork [Edit]Duitse kampen in Nederland
Source Wiesenthal CentrumWESTERBORK: Transit camp for Dutch Jews which was originally a Dutch refugee camp for those who had entered the country illegally. A total of 100,000 Jews were deported from Westerbork to the East. Some inmates remained there for a long time, while others were deported after a week
14 Westerbork herdenking (NL) [Edit]Duitse kampen in Nederland

In Westerbork is de bevrijding van het kamp zestig jaar geleden herdacht. De herinneringen van oud-kampgevangenen stonden centraal. Oud-minister en voormalig burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn sprak bijvoorbeeld de overdenking uit. Op de website een samenvatting van de TV uitzending van de herdenking van bevrijding van Kamp Westerbork.
15 Westerbork Transit camp [Edit]Duitse kampen in Nederland
Website van de Jewish Virtual Library met kaarten, foto's en de geschiedenis van Kamp Westerbork.
16 Westerbork voorportaal van Auschwitz (nl) [Edit]Duitse kampen in Nederland

Source http://www.cympm.com/Algemene informatie over het kamp Westerbork. De website bevat een linksectie en ooggetuige informatie over de bevrijding van het kamp.
Vorige 10